top of page

Netspar International Pension Workshop

Driedaags online event van Netspar: International Pension Workshop 2021

Driedaags online event van Netspar: International Pension Workshop 2021

Online event, plenaire & interactieve sessies, netwerken

  • Onboardings ingericht in Hopin

  • Onboardings gegeven aan 100 sprekers, discussianten en voorzitters

  • Test event ingericht in Hopin

  • Het driedaagse event in Hopin ingericht

  • Draaiboek gemaakt

  • Ondersteuning tijdens het event

Van 20 t/m 22 januari organiseerde Netspar de jaarlijkse, internationale pensioenconferentie. Uit verschillende landen presenteren onderzoekers academisch pensioenonderzoek rondom vraagstukken op het gebied van finance, gedrag, wonen, werken, levensverwachting, keuze en pensionering. 


Helaas kon het event dit jaar niet fysiek plaatsvinden, maar door het event online te organiseren konden onderzoekers zich tijdens de International Pension Workshop toch laten informeren en inspireren en hadden zij de gelegenheid om te netwerken met toponderzoekers op het gebied van pensioen, arbeidsmarkt en vergrijzing. 


De week voor het event stond in het teken van onboardings geven, in totaal werden er 9 onboardings gegeven. Er waren een groot aantal sprekers, discussianten en voorzitters aanwezig op het event en zij dienden geïnstrueerd te worden over het gebruik van de online tool Hopin. Hoe werkt deze tool, hoe laat je deelnemers binnen in jouw desbetreffende sessie en hoe kun je je powerpoint het beste presenteren? Voor sprekers die niet aanwezig konden zijn bij een onboarding werd een test event ingericht waar zij zelf met de tool aan de slag konden. Hierna stelden wij een draaiboek op zodat zowel de opdrachtgever als de project managers precies wisten wat op welk moment van het event plaats diende te vinden, wat cruciaal is wanneer je op afstand met elkaar werkt.


Op de International Pension Workshop vonden verschillende plenaire sessies plaats, de thesis awards werden door middel van een livestream uitgereikt aan verschillende winnaars en bezoekers konden deelnemen aan verschillende rondes aan parallelle sessies.


Met 177 deelnemers, 2 plenaire sessies, 1 thesis prijsuitreiking en 52 interactieve sessies kijken wij terug op een geslaagd event.

bottom of page