top of page

Online scholingen

HCWB Academy organiseert eerste online scholing in Zoom

HCWB Academy organiseert eerste online scholing in Zoom

  • Advies keuze online tool

  • Website, registratie en communicatie

  • Zoom ingericht en sprekers geïnstrueerd

  • 2 dry runs georganiseerd

  • Draaiboek gemaakt

  • Host tijdens online event


Zorggroep West-Brabant heeft als doel haar huisartsen te ondersteunen en het is dus ook niet zo gek dat Zorggroep West-Brabant haar naam wijzigt naar Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB). Precies deze naamswijziging is een mooie aanleiding waar de online scholing van 3 november over is gegaan.


HCWB Academy had zelf nog weinig ervaring met het organiseren van een digitale bijeenkomst. Ook het stukje registratie gaven ze graag uit handen. Het (digitale) programma was al wel bekend. Een aantal plenaire bijeenkomsten maar juist ook interactieve sessies is gewenst. Voor de bezoekers moet het zo makkelijk mogelijk blijven. Geen account aanmaken en geen moeilijkheden. En men moet vooraf kunnen aangeven naar welke sessie ze willen gaan. evisit, kunnen jullie helpen?


Na een aantal goede intake gesprekken hebben we besloten om voor de online tool Zoom te gaan in verband met de lage drempel voor gasten en mogelijkheid tot breakout rooms. We maakten een website waar men hun keuze voor een sessie kon doorgeven. Ondertussen organiseerden we 2 dry runs met de organisatie en alle sprekers om het presenteren en breakout rooms onder de knie te krijgen. De eerste verliep niet zo soepeltjes…. gelukkig is het nog een oefening en hadden we nog voldoende tijd om wel alles voor elkaar te krijgen.


‘Oefening baart kunst’ zegt men en niets bleek minder waar. Alle deelnemers (116 in totaal) arriveerden onder het genot van een muziekje, de aftrap en plenaire sessies met het bestuur verliepen goed, de interactieve sessies waren interessant, in de pauzes kon men kijken naar een korte animatie video en in de afsluiting werd nog even de stand van zaken omtrent de persconferentie van die avond genoemd. Al met al een geslaagde online editie en we kijken terug op een mooie samenwerking!

bottom of page