top of page

Netspar

Digitaal congres voor meer dan 500 bzoekers

Digitaal congres voor meer dan 500 man

  • Inrichten Hopin

  • Maken draaiboek en instrueren sprekers

  • Verantwoordelijk voor dry-runs

  • Rol als host tijdens online event

Nu het nieuwe pensioenakkoord een feit is, is er behoefte aan informatieverstrekking voor werkgevers, werknemers en uitvoerders. Pensioenfederatie, het Verbond van Verzekeraars en pensioen-kennisnetwerk Netspar wilde hier een conferentie over organiseren. Door de corona periode is dit live niet mogelijk en daarom hebben zij ervoor gekozen om het online te organiseren! Het ging om een groot event met 13 verschillende sprekers, 1 dagvoorzitter, 2x5 parallelsessies en een plenaire gedeelte. Bij de inrichting en begeleiding hiervan konden zij wel wat hulp gebruiken.


Samen met de opdrachtgever hebben we de wensen besproken en een planning opgesteld. Na definitief akkoord konden we van start! De gasten registreerden zich in evisit en hadden de keuze uit 10 verschillende sessies. Ze ontvingen een net opgemaakte bevestigingsmail met instructies om een account in de online tool Hopin aan te maken. Wij hebben de online tool ingericht: 2x5 parallelsessies en een podium met verschillende sprekers. In totaal hebben we aan de hand van een draaiboek 2 dry runs georganiseerd met het complete organisatieteam en alle sprekers. Na het verwerken van feedback en het nogmaals instrueren van alle sprekers waren we er klaar voor.


Het congres ging op dinsdag 7 juli om 13.00 uur van start. Ruim 500 deelnemers keken live mee. Het congres begon met een videoboodschap van Minister Koolmees en daarna waren er verschillende sprekers die live aan het woord waren. Na de plenaire opening gingen alle deelnemers uiteen in verschillende deelsessies verspreid over 2 rondes: hier hadden zij zich van te voren voor opgegeven. Beiden rondes duurden 25 minuten. Onze rol tijdens het online event was het actief oppakken van technische vragen, het begeleiden van de sprekers en het inschieten van pollvragen. Na de deelsessies was er een plenaire afsluiting die ook weer live plaatsvond.


Het was een leuke en leerzame ervaring om deze Virtuele Conferentie met ruim 700 inschrijvingen samen met het organisatieteam te mogen realiseren.

bottom of page