top of page

Mantelzorg & meer

Mantelzorg & Meer organiseert digitale workshops voor haar mantelzorgers

Mantelzorg & Meer organiseert digitale workshops voor haar mantelzorgers

  • Website, registratie en communicatie

  • Hardcopy uitnodiging

  • Zoom ingericht

  • Sprekers geholpen bij hun online workshop (waar nodig)

  • Host tijdens online workshops


Mantelzorg & Meer zet zich al jaren in voor de ondersteuning van mantelzorgers in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Ieder jaar vindt ‘De Nationale Dag van de Mantelzorg’ plaats en voor Mantelzorg & Meer is dit een mooie aanleiding om hun mantelzorgers in het zonnetje te zetten.


Rondom deze dag organiseert Mantelzorg & Meer de Week van de Mantelzorg, een week met allerlei activiteiten voor mantelzorgers. Denk aan een kookworkshop, bloemschikken, dineren of bowlen. Helaas kan het dit jaar niet in fysieke vorm plaatsvinden, maar dit houdt de organisatie niet tegen om het door te laten gaan. Met een online editie kunnen ze wel wat hulp gebruiken en daar kwamen wij om de hoek kijken.


Mantelzorg & Meer is geen onbekende samenwerkingspartner. We doen al meerdere jaren de communicatie en registratie voor de Week van de Mantelzorg. Ook voor deze digitale editie is besloten om een hardcopy uitnodiging en flyer in te zetten. Na het versturen van ook de digitale uitnodiging ging de website live en kon men zich inschrijven voor digitale workshops. Men heeft de keuze uit een digitale rondleiding in Amsterdam, een rondleiding in het Cobra Museum, Zingen, Tekenen of Sporten. Genoeg keuze voor de mantelzorgers!


Wij hielpen met het opzetten van de workshops in Zoom. Sommigen workshopleiders hebben al veel ervaring in Zoom en kunnen het helemaal zelf. Sommigen konden wel een handje gebruiken en hielpen wij in de voorbereiding en tijdens het online zelf. We startte de Zoom Meeting op, hielden eventuele problemen in de chat in de gaten en assisteerde de workshopleider waar nodig.


We kijken met een positief gevoel terug op de online editie van de Week van de Mantelzorg. Voor de meeste deelnemers was het ook geslaagd. Sommigen wachten misschien toch tot het volgend jaar weer (hopelijk) fysiek kan plaatsvinden. Bedankt Mantelzorg & Meer voor de samenwerking!

bottom of page