top of page
  • Writer's pictureTeam evisit

8 tips om jou event in stapjes te verduurzamen

Duurzaamheid

In 2017 stond het woord ‘duurzaamheid’ op nummer 5 van meest irritante woorden in Nederland. Dit vertelt de rubriek ‘weg met dat woord’ van het IVDNT (Instituut voor de Nederlandse Taal). Maar liefst 4% van de mensen vind dat het begrip te pas en te onpas wordt gebruikt; het is een hol, betekenisloos woord en een ‘containerbegrip’ geworden. Tegelijkertijd zien we zelf ook wel dat het niet meer weg te denken is uit de evenementenbranche. Het wordt zelfs steeds populairder.


Wat is duurzaamheid?

In een duurzame wereld is het streven dat de mens (people), milieu (planet) en de economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn. Het is een ontwikkeling die aansluit op het heden zónder dat we de toekomst daarbij in gevaar brengen. Door materialen te hergebruiken zijn minder nieuwe kostbare grondstoffen nodig én wordt er flink in kosten bespaard. Glas, papier, plastic, blik, batterijen… iedereen weet wat recyclen inhoudt. Maar hoe breng je duurzaamheid op jouw evenement in de praktijk?


Duurzaamheid op je evenement

Wil jij meer weten over het verduurzamen van jouw event? Je leest het in ons whitepaper "8 tips om jou event in stapjes te verduurzamen"

whitepaper-evisit-duurzaamheid
.pdf
Download PDF • 103KB
 

Hulp nodig bij jouw online evenement? We denken en kijken graag met je mee. Een juiste keuze bepaald tenslotte het succes van jouw online evenement. vraag@evisit.nl of 070 30 65 420.


Lees ook:

Comments


bottom of page