top of page
 • Writer's pictureTeam evisit

Webinar organiseren via Zoom!

Updated: Oct 19, 2020

Een teamoverleg via Google Hangouts, een externe call via MicrosoftTeams of Zoom, een webinar via Webex of Quadia en een online event via Hopin. Wij zijn inmiddels redelijk bekend met de diverse online tools. Met de zoektocht naar de beste tool voor jouw online evenement of webinar helpen we je graag (zie ook hoe). In dit artikel gaan we nader in op Zoom. Tot kort hadden wij deze nog niet eerder genoemd, maar eigenlijk zijn we best wel fan.


Ook in Zoom zijn tal van mogelijkheden. Het kost even tijd om de verschillende functionaliteiten door te hebben. Je kunt perfect interactieve bijeenkomsten organiseren via ZoomMeetings en grotere bijeenkomsten via ZoomWebinar. Welke moet je kiezen voor jouw online bijeenkomst? Hieronder leggen we kort het grote verschil uit, maar de uitgebreide uitleg vind je op de pagina: wat kunnen wij via Zoom voor jou betekenen?


Wat is het grote verschil?


ZoomMeeting

 • Geschikt voor interactieve bijeenkomsten. Alle deelnemers kunnen op ieder moment zelf zijn/haar camera en microfoon aan en uitzetten.

 • Tot 100 deelnemers in gratis versie. Tot 1000 deelnemers met een betaald abonnement.

 • Iedereen heeft de mogelijkheid om zijn/haar scherm te delen. Dit kun je als host wel uitzetten, mocht deze functionaliteit niet gewenst zijn.

 • Je kunt 49 personen tegelijk in beeld zien. Als er meer dan 49 deelnemers zijn, dan krijg je verschillende pagina’s waar je doorheen kunt klikken.

ZoomWebinar

 • Tussen de 100 en 10.000 deelnemers, afhankelijk van het abonnement.

 • Geschikt voor bijeenkomsten met een groter publiek.

 • Alleen de host en co-host kan zijn/haar camera en microfoon gebruiken.

 • Deelnemers kunnen wel ieder moment zijn/haar hand opsteken. De host of co-host heeft de functionaliteit om diegene te laten spreken via zijn/haar microfoon.

Een knoop doorhakken is nooit makkelijk. Eerst moet je al besluiten voor welke online tool je gaat en vervolgens héb je gekozen en dan zijn hier óók nog verschillende smaken mogelijk. Om je een handje te helpen hebben wij hieronder enkele vragen opgesomd. Stel jezelf deze vragen, geef ons de antwoorden en wij helpen je bij je keuze!

 1. hoe groot is je publiek?

 2. moet iedereen met camera/microfoon in beeld kunnen? Zonee, wie wel?

 3. hoeveel sprekers heb je?

 4. heb je een dagvoorzitter / moderator?

 5. zijn poll vragen gewenst?

 6. wil je dat iedereen met elkaar kan chatten of alleen met de organisatie?

 7. wil je uiteengaan in (kleinere sessies)? Zoja, hoe vaak?

 8. wie moet de mogelijkheid hebben om scherm te delen?

 9. wie houdt de chat bij?

 10. is een aparte Q&A box gewenst?


Laat ons de antwoorden weten. Wij helpen je graag bij de juiste keuze én bij de inrichting en begeleiding van je online evenement.


Meer informatie wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees de pagina over Zoom.

Meer informatie over een case via Zoom? Lees de case.

Interesse of nog vragen? Mail / bel of chat met ons: 070- 306 54 20 of vraag@evisit.nlbottom of page