top of page
  • Writer's pictureTessa Rijnsburger

Te gast bij één van de eerste fysieke events sinds corona: LiveAgain!

Updated: Oct 19, 2020

Afgelopen woensdag 1 juli was het zover: de dag dat de versoepelingen met betrekking tot COVID-19 in werking werden gesteld. Evenementen tot 100 personen zijn weer toegestaan, dat laat de initiatiefnemers (Fokker Terminal, AVEQ, Mood4Food en PR bureau Smith Communicatie) zich geen tweede keer vertellen. Ze sloegen de handen ineen met een mooi fysiek event als resultaat: LiveAgain.


Ik ging afgelopen woensdag met enige spanning naar de Fokker Terminal in Den Haag. Op de fiets, want het openbaar vervoer vermijd ik liever toch echt nog even. De spanning kwam vooral omdat ik eigenlijk tot dit moment alle drukke plekken had vermeden. Nu ging ik ineens van niets naar een binnen-locatie van 100 personen bij elkaar. Gaat dat wel goed?


Bij binnenkomst had ik vrijwel direct een vertrouwd gevoel. Vooraf had ik al een mail ontvangen dat ik mij om 14.35 uur mocht melden, anderen kwamen om 14.40 / 14.45 enz. Toen ik aankwam was er daardoor helemaal niemand. Ik ontsmette mijn handen, ik legde mijn jas neer op de toonbank en mocht een lanyard pakken. Bij een volgende balie lag mijn persoonlijke badge al klaar en mocht deze zelf vastmaken aan de lanyard. Klaar om de zaal te betreden!


Ook hier zag het er netjes en overzichtelijk uit. De statafels waren ruim opgezet en groot genoeg om met 2 tot 4 personen op 1,5m afstand aan te staan. Bij de bar waren looproutes uitgestippeld en in groepen werd je opgeroepen om de zaal te betreden. Op mijn persoonlijke badge stond bij welke groep ik hoorde dus zo wist ik precies wanneer ik de zaal in mocht. In de zaal stonden comfortabele stoelen op ruime afstand van elkaar en naast mijn stoel stond al een flesje water. Goed geregeld! Ook bij het verlaten van de zaal ging dit gefaseerd zodat niemand elkaar in de weg liep.


Als ik een nadeel moet noemen dan vond ik het jammer dat er gesloten prullenbakken stonden die je dus zelf met je handen moest openen. Een ander nadeel was dat er niet gescand werd, als event professional zou ik denken dat je dit graag gedigitaliseerd ziet zodat je precies weet hoeveel mensen aanwezig zijn (los gezien van het aantal badges die zijn opgehaald). Wil je weten hoe je alsnog corona-proof kan scannen? Bekijk de video.Geschreven door: Tessa Rijnsburger (projectmanager bij evisit)Comentarios


bottom of page