top of page
  • Writer's pictureTeam evisit

Hoe organiseer je een online teambuilding sessie?

Updated: Oct 19, 2020

Als je dacht dat je een teambuilding sessie niet digitaal kan organiseren heb je het mis. ‘Met de koppen bij elkaar’ ‘alle neuzen dezelfde kant op’ ‘met elkaar staan we sterk’. Tsja de meeste uitspraken lijken alsof je echt bij elkaar moet zijn om een sterk team te creëren. Wij denken daar toch anders over. Je kan namelijk een prima teamgevoel creëren door digitaal de koppen bij elkaar te steken. Maar hoe?


Net als bij een normale teambuilding sessie begin je met de ‘waarom-vraag’. Waarom willen we een teambuilding sessie organiseren? Is de saamhorigheid naar de achtergrond verdwenen? Behalen we met elkaar niet genoeg resultaat? Moet er een nieuwe marketing campagne worden gestart of willen we een nieuw product op de markt brengen? Op basis van de doelstellingen ga je jouw online teambuilding sessie vormgeven.


In onze tool zijn er verschillende mogelijkheden van presenteren tot interactie. Zo kan je centrale boodschappen/opdrachten plenair aanbieden, maak je subgroepen om samen te discussiëren en groepsgesprekken om de uitwerkingen aan elkaar te presenteren. Net als bij een offline teambuilding sessie. En voor de facilitator, die kan heel eenvoudig even bij elk groepje binnenvallen.


Effectieve communicatie is cruciaal voor de betrokkenheid

Als je het doel hebt geformuleerd is het tijd om de armen uit de mouwen te steken. Allereerst moeten je deelnemers worden uitgenodigd. Juist bij een online sessie is effectieve informatie cruciaal. Stuur ze vooraf korte en bondige informatie zodat iedereen tijd heeft om zich voor te bereiden. Je kunt natuurlijk ook digitaal, middels een video, de opdracht uitleggen. Een video is persoonlijker dan een opdracht op papier. Houdt de energie hoog en stuur tussendoor nog een extra reminder.


Je team bereidt zich voor, jij hebt tijd om de boel te organiseren. Deel je team vooraf al op in kleinere groepjes. Hoeveel sessies wil je? Worden het open sessies of besloten sessies? Stel vooraf de maximale capaciteit in. In geval van een teambuilding sessie adviseren wij maximaal 5 teamleden per sessie. Zo houdt je de controle en blijft het overzichtelijk in de online sessie. Organiseren is nog nooit zo makkelijk geweest.


Organiseren is nog nooit zo makkelijk geweest.

Tijd voor je online teambuilding sessie! Je teamleden zijn online en het is tijd om van start te gaan. ‘s Ochtends een korte reminder sturen: stuur een sms of een whatsapp om alvast in de sfeer te komen. Je houdt een plenair openingswoord en vervolgens wordt er in groepjes hard gewerkt aan de door jou gekozen opdracht. Als organisator kun je bij iedere sessie even binnen wandelen. Wandelen kan natuurlijk niet, maar je kunt er wel even je neus laten zien en vragen hoe het gaat.


Na deze sessies komen jullie plenair bijeen en presenteert iedere groep zijn/haar uitwerking. De organisatie gaat in overleg, ondertussen kunnen je teamleden met elkaar netwerken/speeddaten of schiet je een aantal polls in zodat zij deze kunnen beantwoorden. Hierna maak je bekend welk team heeft gewonnen en wordt de online teambuilding afgesloten.Mocht je naar aanleiding van bovenstaand verhaal en na het bekijken van de video nog vragen hebben dan helpen we je graag. Je kan ons mailen op vraag@evisit.nl, bellen op 070 - 30 65 420 of chat met ons via www.evisit.nl Wij kijken ernaar uit om samen met jou een online teambuilding sessie te organiseren!


bottom of page