top of page
  • Writer's pictureTeam evisit

Hoe organiseer je een beurs online?

Updated: Oct 19, 2020

Wij snappen dat het lastig is om je bij een ‘Online Beurs’ iets voor te stellen. Bij een beurs denk je al snel aan veel stands of kraampjes, veel mensen, activiteiten en eetgelegenheden. Toch is een online beurs ook mogelijk, alleen is het nét een beetje anders als een fysieke beurs. Hoe organiseer je een online beurs?


Een beurs bestaat veelal uit stands. Bij een stand heb je standhouders en standbezoekers. Een online beurs kan voor beide doelgroepen perfect werken.


Standhouders Als standhouder heb je 2 mogelijkheden. je kunt live in beeld met de bezoekers praten óf je kunt een video toevoegen zodat bezoekers deze on demand kunnen bekijken. Als je live in beeld bent heb je de mogelijkheid om direct alle vragen van je bezoekers te beantwoorden. Als standhouder kun je je virtuele stand opleuken met een afbeelding/logo, beschrijving en het toevoegen van een kortingscode of link naar je website. Na afloop van de beurs ontvang je een rapportage van alle standbezoekers.


Als standhouder kun je live in beeld óf je kunt een video toevoegen aan je stand.

Standbezoekers Als bezoeker van de online beurs heb je de mogelijkheid om alle stands af te gaan. Je kunt overal een kijkje nemen en als er nog voldoende ruimte is dan kun je ook actief deelnemen met camera en microfoon om vragen te stellen. Als je actief deelneemt en je wilt vragen stellen die andere bezoekers liever niet mogen horen, dan bestaat de mogelijkheid om met één van de standhouders apart aan een sessie deel te nemen. Je kunt ook zelf een sessie aanmaken (dit moet de organisator van het event wel instellen). Als je de capaciteit op 2 instelt dan is het alleen voor jou en de standhouder mogelijk om deze sessie te betreden en kun je in een privé omgeving bepaalde vragen stellen.


Als bezoeker kun je bij alle stands een kijkje nemen. Net als bij een fysiek event.

Om nog duidelijker in kaart te brengen hoe een online beurs eruit kan zien, hebben we een video opgenomen. Bekijk de eerste video via deze link.


Mocht je naar aanleiding van bovenstaand verhaal en na het bekijken van de video nog vragen hebben dan helpen we je graag via vraag@evisit.nl of 070 - 30 65 420. Wij kijken ernaar uit om samen met jou een online beurs event te organiseren!bottom of page