top of page
  • Writer's pictureTeam evisit

Evisit zorgt voor digitoegankelijkheid voor écht iedereen

Het Haagse eventregistratie softwarebureau evisit heeft een volledig digitoegankelijke website template ontwikkeld die inschrijven voor een event voor echt iedereen mogelijk maakt. Het bezoeken van een evenementenwebsite of je inschrijven voor een evenement is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel eventwebsites voldoen niet aan de digitoegankelijkheidseisen die sinds 2018 verplicht zijn gesteld door de overheid. Hierdoor kunnen mensen met een beperking zich niet informeren/registreren voor een evenement. Door gebruik te maken van de digitoegankelijke website template wordt geen enkele groep meer uitgesloten van deelname en voldoe je als professioneel eventmanager aan de geldende regels en richtlijnen.


Digitoegankelijkheid is voor mensen met een beperking enorm belangrijk en voor de eventwebsites van de overheid zelfs verplicht. Ronald Heemskerk: ‘En dat is een hele goede zaak vinden wij.’ Eenvoudig registreren voor een evenement via een eventwebsite is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wat als je bijvoorbeeld slechtziend of doof bent? Of als je niet je computermuis kunt gebruiken? Ronald: ‘Dat moest anders vonden wij. Jaarlijks begeleiden we vele eventmanagers bij het uitnodigen van de gasten voor een evenement. Steeds vaker werken wij voor overheidsinstanties. Digitoegankelijkheid is bij deze projecten altijd een eis. Digitoegankelijkheidsproblemen zitten dan vaak in een klein hoekje hebben we ontdekt. Waarom maken we geen website template waarmee je direct aan alle eisen voldoet?’


Voldoen aan eisen en richtlijnen digitoegankelijkheid

Organiseer je een evenement en wil je je geen zorgen maken of je voldoet aan de geldende eisen en richtlijnen dan is deze template echt de oplossing. Met de digi toegankelijke website template van evisit zorg je ervoor dat echt iedereen een kans krijgt zich in te schrijven. Ronald: ‘Service en ondersteuning zit in ons DNA. Een digitoegankelijke websitetemplate die het voor vele mensen met een beperking mogelijk maakt zich grotendeels zelfstandig te informeren en te registreren, past daar echt helemaal bij.’


Een digitoegankelijke websitetemplate is zo ontwikkeld dat deze altijd voldoet aan de gestelde eisen. De site is goed vindbaar op onder andere Google. De website is benaderbaar voor iedereen, kan uitgelezen worden met voorleessoftware en is te bedienen met je toetsenbord. De eventwebsites bij evisit zijn bereikbaar via Ipv6.


Over evisit

evisit werd opgericht in 1997 en is gevestigd in Den Haag. evisit is marktleider in het ondersteunen van zakelijke eventmanagers. Zij levert high quality software en diensten en biedt alle facetten voor de registratie van een evenement. evisit is als eerste eventregistratietool op 14 juli 2017 ISO27001 gecertificeerd en voldoet daarmee aan alle AVG/GDPR eisen.

Comments


bottom of page