top of page
  • Writer's pictureTeam evisit

E-mail versturen naar een grote groep mensen? Hierbij 5 tips!

Updated: May 4, 2021

Je zult het ongetwijfeld herkennen. Je verstuurt de uitnodiging van je evenement, ontvangt 2 dagen later de statistieken: click open rate 48%..... Dat betekent dat meer dan de helft van de geadresseerden de mail niet eens heeft geopend. Wij hebben voor jou hét stappenplan samengesteld om een e-mail succesvol naar een grote groep mensen te versturen (ook te gebruiken voor een succesvolle eerste date! ;-)).


1. Zorg voor een goede eerste indruk De eerste indruk is belangrijk. Als er eenmaal een beeld is gevormd, dan is dit niet meer terug te draaien. Dit werkt hetzelfde als bij het onderwerp van je e-mail. Denk heel goed na over het onderwerp alvorens je de e-mail uitstuurt. Dit verhoogt de click open rate (het percentage mensen dat de e-mail opent), maar dit kan ook het spampercentage verlagen. Gebruik geen extreme hoeveelheden spaties of hoofdletters in het onderwerp en vermijd bijzondere tekens in het onderwerp zoals Bijv00rb3eld. Vermijd ook onderwerpen die van commerciële aard zijn zoals ‘gratis’, ‘korting’ of ‘prijs’. Deze woorden kunnen in een bericht vaak tot spam worden gerekend, zelfs wanneer verder alles in orde is.


2. Keep in mind: Innerlijk is belangrijker dan het uiterlijk Wees jezelf, dan doe je al gek genoeg. Te complex of extravagant wordt vaak als ingewikkeld ervaren en wordt sneller gewantrouwd. Dit geldt ook voor het opstellen van een mailing: hoe simpeler, hoe beter en hoe hoger de kans dat de mailing niet in de spam terecht komt. Mailings met een grote hoeveelheid aan afbeeldingen, video’s of een regenboog aan kleuren, worden eerder tegengehouden dan mailings die dit niet bevatten. Gebruik ook geen javascript en wees voorzichtig met eventuele adverteerders in je e-mailberichten. Sommige url’s van adverteerders kunnen opgenomen zijn op een blacklist, het zou zonde zijn als de e-mail hierdoor in de spambox terecht komt. Note: stuur je een mailing met reclame of een nieuwsbrief? Denk dan aan de wettelijk verplichte afmeldlink.


3. Take it slow Teveel in één keer kan een grote afknapper zijn, take it slow! Zo werkt het bij e-mailberichten ook. Verstuur geen grote hoeveelheden mailings met hetzelfde bericht en onderwerp in één keer, dit wordt al snel als reclame bestempeld en dan verdwijnt het in de spambox. Let op, check voor de zekerheid even bij je systeembeheerder of jouw server gebruik maakt van ‘rate limiting’. Met een rate limiter kun je instellen hoeveel e-mail er per keer wordt verstuurd, zodat je controle kan uitoefenen dat er niet te veel mailings in één keer worden verstuurd en ontvangen. Zo voorkom je dat jouw e-mail bij de ontvanger in de spambox terecht komt. Bij evisit maken we ook gebruik van rate limiting.


4. Nog even de laatste puntjes op de i! Last but not least; let nog even op de laatste details, zodat je er hierna écht klaar voor bent! Ook bij mailings hebben we te maken met een aantal details. In veel gevallen kan het zijn dat je de DNS-instellingen (Domain Name Server) moet aanpassen. Vier belangrijke records zijn DKIM, SPF, DNS (PTR) en DMARC. Door deze vier records toe te passen zorg je ervoor dat de ontvangende mailserver correct kan inschatten of jouw verstuurde e-mail daadwerkelijk door jou is verstuurd (en niet door misbruikers). Een handige website om te controleren of de SPF en DKIM goed staan ingesteld is: https://www.mail-tester.com/spf-dkim-check en de DMARC is te controleren via: https://mxtoolbox.com/dmarc.aspx.


5. Go for it ! We weten het zeker, je bent er nu echt klaar voor. Nog even een final check voor de spiegel en go for it! Doe altijd nog even een final check, ook bij een e-mail. Doorloop bovenstaande punten: staan de e-mailadressen goed ingesteld, heb ik een juist onderwerp gebruikt, niet te veel afbeeldingen/tekst/kleuren in mijn e-mail? En staan de DNS-instellingen goed ingesteld? Dan ben je er nu echt klaar voor!


Als dat geen succesvolle date wordt…


Wij nemen het uitsturen van jouw mailing graag uit handen.


bottom of page