OCW Medezeggenschapsdag

Online event

OCW_Medezeggenschapsdag-Case_header.jpg

JOB en Min. OCW maken van hun fysieke bijeenkomst een online editie

  • Hopin ingericht

  • Sprekers geïnstrueerd tijdens een demo

  • Draaiboek gemaakt

  • Host tijdens het online event

  • Backstage sprekers ontvangen

  • Stage live gezet

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) organiseert samen met Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) jaarlijks de Medezeggenschapsdag voor studenten raadsleden. Normaliter vindt deze fysieke bijeenkomst in Den Haag plaats. Door Covid-19 konden ze dit jaar (28 oktober 2020) helaas niet fysiek bij elkaar komen waardoor evisit is ingeschakeld om het online te organiseren.

Op het programma stonden o.a. plenaire sessies. Juist bij deze bijeenkomst is de interactiviteit heel belangrijk omdat men samen met studenten het gesprek aan wil gaan in zogenoemde rondetafelgesprekken. Met ruim 65 online bezoekers, 15 sprekers, 10 plenaire (live) uitzendingen (van o.a. de Minister) en 6 rondetafelgesprekken was het omzetten van het fysieke event naar online een groot succes! 

Voordat het daadwerkelijk plaatsvond hebben we natuurlijk met het organisatieteam van OCW en JOB alles goed voorbereid. Zo hebben we met elkaar besloten om de online tool Hopin te gebruiken, hebben wij deze tool naar hun wens (afbeeldingen, lay-out en content) ingericht en hebben we alle sprekers vooraf kennis laten maken met de tool. Dit gebeurde in de vorm van een demo zodat zij precies zouden weten hoe de tool werkt, hoe zij moeten presenteren en dat zij comfortabel worden met het gebruik ervan. 

Om alles op de dag zelf goed te laten verlopen hebben wij een draaiboek opgesteld. Alle sprekers en de organisatie wist hierdoor precies wanneer welk programmaonderdeel zou plaatsvinden. Wij waren aanwezig in de backstage om alle sprekers op te vangen. Sprekers konden nog even oefenen om er zeker van te zijn dat hun techniek in orde was. Ook hielden wij de chatberichten in de gaten om technische vragen van deelnemers te beantwoorden.  

Vanuit de deelnemers kregen we veel positieve reacties en de online bijeenkomst is voor herhaling vatbaar! ‘’“Goed geregeld, zeer leerzaam en interessant om met de Minister te praten” “Vond het erg gezellig om met z’n allen onze ideeën te delen en met iedereen hierover te praten”.